Nytt konstverk

En ny muralmålning har invigts på Folkets Hus i Göteborg, avtäckningen ägde rum fredagen den 31 januari.

Det är den mexikanska konstnären Rommel Valenzuela som fick i uppdrag att skapa konst på en vägg i Folkets Hus på Olof Palmes Plats. Konstverket avtäcktes och invigdes fredagen den 31 januari. Ni är självklart välkomna att besöka våning 4 på Olof Palmes Plats 1 och beskåda den vackra konsten live.

Rommel Valenzuela är född den 5:e februari 1982 i Mexiko, och tog sin Konstnärliga Magisterexamen i Design på Universitetet i Mexiko, år 2004 och avgick med hedersbetygelse.

År 2009 började han arbeta som Grafisk Designer för ett Göteborgsbaserat företag, där han designade bland annat grafik för pekskärms användargränssnitt. År 2012 och 2013 studerade han en Master i anatomi och digital 3D skulptering i Madrid, på ett av de mest erkända universiteten inom Digital Konst i Spanien; där han avgick med högt betyg. Han är en multidisciplinär konstnär som tidigare har gjort utställningar enskilt och kollektivt i Mexiko, med både audiovisuella installationer och målningar. Flera gånger har han intervjuats i både Mexikansk TV och Radio om sin konst. Han producerar digital musik, arbetar med 3D-modellering, illustrationer samt traditionella konsttekniker och är också medlem i ett progressivt rockband där han producerar och framför visualer live. För närvarande bor och arbetar han i Göteborg som frilansande konstnär.

Vill du veta mer om Rommel Valenzuela? Besök hans facebooksida eller webadress.